Tedarik Noktaları
Şirketimiz, 20 matbaa, sözleşmeli fabrikalar, küçük depolar (kağıt ve diğer ambalaj atıklarını çıkaran metal, plastik, cam), belediye, market ana depoları ve satış noktaları ile işbirliği yaparak aylık 2 bin ton ambalaj atığını (oluklu mukavva, 1. hamur, kroma karton, kuşe, gazete, karışık ve benzeri kağıt ve kağıt ambalajlar, PE, PET, PS, PP ambalajlar, alüminyum, çelik-teneke ambalajlar ve cam ambalajlar) değerlendirme kapasitesine sahiptir.
Konutlardan ve Kamu Kurumlarından Toplanan Ambalaj Atığı
Belirli bölgelerde geri kazanım noktaları oluşturularak, kıyı ve rekreasyon alanları, siteler, meydanlar, okul bahçeleri, market önleri ve fabrikalarda yer alan atık toplama kumbaraları ve konteynerler aracılığıyla konutlardan ve kamu kurumlarından toplanan ambalaj atıkları, haftada iki kez rutin ve ihbarlarla eş zamanlı olarak ambalaj atığı toplama araçlarıyla boşaltılmaktadır.
Süpermarket Zinciri Ana Depoda Kurulu Ambalaj Atığı Yönetim Sistemi
Şubelerden toplanan ambalaj atıkları merkez depoya getirilerek karışık malzeme tesisimize kabul edilir. Kaba ayrımın ardından malzeme ayrıştırma işlemine tabi tutularak plastik, metal ve kağıt malzemeler preslenmek üzere biriktirilir. Ayrıştırılan malzeme, preslenerek sevke hazır hale getirilir ve geri dönüşüm tesislerine yönlendirilir.
İşletmeler ve Fabrikalarda Kurulu Atık Yönetim Sistemi
Şirketimiz, atık yönetimi ve nakliyesi için ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve geri kazanılması hizmetlerini sunmaktadır. Fabrika içerisinde geri dönüştürülebilir atıkların kaynakta ayrılması için gerekli sistemler kurularak, malzemeler sevkiyattan önce nakliyeye uygun hale getirilir ve uygun araçlar kullanılarak geri dönüşüm tesislerine sevk edilir.
Yeniden Değerlendirilebilir ve Değerlendirilemeyen Ambalaj Atıkları
Kağıt-kartonlar, metaller, plastikler ve camlar olmak üzere farklı malzeme gruplarına ait ambalaj atıkları yeniden değerlendirilirken, özellikle kağıt-kartonlar arasında kitaplar, defterler, dergiler, gazeteler, fotokopi kağıtları, kartvizitler, broşürler, zarflar, koli ve kartonlar değerlendirilebilirken, ozalitler, karbon kağıtları, kullanılmış kağıt havlu ve mendiller, yapışkanlı kağıtlar, faks kağıdı, duvar kağıdı gibi malzemeler değerlendirilememektedir.
Ambalaj Atıkları Geri Kazanıldığında
Kağıt ve karton ambalaj atıkları geri dönüşümü ile tekrar kağıt ve karton üretilirken, metal ambalaj atıkları ile her türlü metal malzeme üretilebilir. Plastik ambalaj atıkları otomotiv yedek parçaları, pencere ve kapı, marley, elyaf ve dolgu malzemesi üretiminde kullanılırken, cam ambalaj atıkları ile çeşitli cam şişe ve kavanozlar üretilebilmektedir.